lördag 19 mars 2011

Taxi i New York City

Yellow cab N.Y.C

Kära läsare!
Visste ni att taxibilarna är gula i New York? Bra, då är ni allmänbildade.
Nu skall jag berätta en liten kul historia som utspelade sig i slutet på -60 talet i New York.

Kungsholm låg vid kaj och väntade på nya kryssningspassagerare. Under detta hamnuppehåll fick ansvarig för fartygets högtalarcentral (undertecknad) i uppdrag av intendenten att åka in  till sta´n och införskaffa lite nya LP skivor att användas vid olika tillfällen, typ bakgrundsmusik, temamusik etc

När väl skivorna var inhandlade tyckte den unge mannen på sta´n att det var inte lönt att åka tillbaka till båten, lämna skivorna och sedan åka ut igen på aftonens förlustelser på sta´n tillsammans med sina kamrater.

Det gick hur bra som helst. Påsen med skivorna fanns med hela tiden på alla de lokaler som besöktes under aftonen. Framåt småtimmarna var det dags att åka hem med taxi.

Den unge mannen kom lyckligt åter ombord på sitt fartyg lite lätt beskänkt, men väl framme vid sin hytt upptäckte han att påsen med skivorna saknades!

Snabbt fick han tag på en telefon och ringde växeln på taxin. En artig Dam frågade om han kände till numret på bilen han hade åkte med. Det visste han naturligtvis inte, men svarade: "Den var gul".

Skivorna kom aldrig tillrätta och fartyget fick klara sig ett tag till med det gamla diskoteket.

Nu vet alla att taxibilarna i New York är gula!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar